Skip to content

Karácsonyi fotózás: Inspiráció

Még csak nemrég ért véget a nyár, léptünk bele az őszbe, és már jöhet is a készülődés a karácsonyra. 

Ahhoz, hogy időben elkészüljenek a karácsonyi fotók, már most érdemes lefoglalni az időpontot a kinézett fotósnál. 

Mire szükséges odafigyelni a karácsonyi fotózás kapcsán:

Olyan fotóst válasszatok, akinek láttátok már a munkáit, stílusában passzol hozzátok. Érdemes a fotózás előtt megbeszélni a részleteket, a fotózás idejét – ha lehet – a gyerek(ek) “nyugalmi” időszakára időzíteni.

Kiss Andit (Happy photo) jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki Dunakeszin, vagy a közelben lakik, de lehet messzebbről is eljönni hozzá. Nagyon szép, igényes dekorok várnak Benneteket a stúdiójában, ha szeretnétek magatokat vagy szeretteitek meglepni csodás karácsonyi fotókkal. 

Most egy dekorációban 3 különböző karácsonyi outfit inspirációt fogok megmutatni Nektek a segítségével.

Fontos még a karácsonyi fotózás előtt megnézni (fotón elkérni), hogy milyen színvilágú a dekor és a háttér, ehhez alakítani a ruhaösszeállítást, követve a kevesebb néha több elvét.

/Jelen esetben a fő színek:kék-arany-zöld-bézs/barna/

A dekor színeivel megegyező outfitek:

Azoknak ajánlom, akik szeretik a homogén összeállításokat, akik nem szívesen viselnek statement/hangsúlyos darabokat, akár ruhaszín vagy kiegészítő kapcsán. Mivel a dekor kék-arany-zöld-bézs/barna dominánsan, a megfelelő kék és ezek világosabb/sötétebb árnyalatai, a fenyőzöld vagy az arany/bézs/homok és a fehér szín az öltözékben is visszaköszönhet. Érdemes mindig a harmóniát figyelni az összeállításoknál.

Az első esetben (1-2 fotó) kék ruhát választottam, bézs övvel, ami Vince nadrágszínében hozok vissza. A világosabb kék ing és sötétebb kék kardigán (monokróm) jól mutat együtt.

Ötlet a család többi tagjának: Apa ebben az esetben választhat szintén kéket vagy mintás pulóvert (amiben a dekor színei jelennek meg). Ha van tesó, nála fel lehet cserélni a színeket vagy a kék helyett fehér inget választani.

A második esetben sötétzöld ruhát választottam arany kiegészítővel. Vince  ingje és nadrágja ismét kék, de az ing sötétebb és mintás. Emellé a család többi tagjának világosabb színt javaslok (bézs, karamell, fehér vagy világoskék)

Hogy ne legyen teljesen homogén a kép, egy kis piros szín becsempészhető rúzs, öv, ékszer, kendő vagy minimális minta formájában is. (nem állatos vagy mesefigurás minta)

Hangsúlyos színek

Mivel a piros/bordó/arany hangsúlyos szín (főleg nagy felületen), ezért a kevesebb több elve itt extrán számít. Ha szeretnétek pirosat viselni, figyeljetek arra, hogy a családból egy személy viselje ezt a színt, és egy másik vagy a többiek maximum részleteiben, különben „túl sok” lesz az összehatás.

További tippek

Karácsonyi Inspiráció!

Ha nem tudod milyen szín áll Neked jól, szeretnél stílusosan öltözködni az alkatodnak megfelelően, nézd meg a szolgáltatásaimat és gyere el hozzám tanácsadásra.
Az ajándékutalványaim november 15-ig 10 % kedvezménnyel elérhetőek.